Montaža tuš kabina

Klizne tuš kabine sistem“Wheels“ odlikuju se modernim dizajnom, bešumnim otvaranjem, dobrim dihtovanjem i laka su za upotrebu. Uz redovno održavanje i kvalitetnom ugradnjom sistem je dugovečan i nema potrebe za njegovom zamenom.

Uzimanje mera

Kod uzimanja mera mora se obratiti posebna pažnja na ravnoću zidova i podova što se postiže prislanjanjem „vaser vage“ na sve vertikale i horizontale. Ako se utvrdi da neki od zidova odstupaju za više od 4mm na visini od 2000mm i širini od 1000mm potrebno je na crtežu prikazati otklon kako bi proizvođač izradio kabinu tačno po meri i otklonio nedostatke u neravnoći. Pri uzimanju željenjih mera vodi se računa i o poziciji cevi u zidu kako bi izbegli da se buši rupa na istom.

Montaža

Montažu započeti obeležavanjem krajnjih dimenzija kabine na pločicama zatim staviti okove na sva stakla vodeći računa o njihovom pritezanju i naleganju dihtunga. Svi okovi se naknadno šteluju. Prilikom manipulacije voditi računa da u svakom momentu ispod stakla na pločicama stoji zaštita(pakna ili prostirka) kako ne bi došlo do pucanja stakla. Kaljeno staklo je najosetljivije na ivicama.

Ugraditi U profil pomoću montažnog lepka na iscrtani pravac i sačekati par minuta da se stisne. Postaviti pakne u U profil i ubaciti fiksni komad u isti. Postaviti cev fi25mm u nosače na staklu (cev se krati naknadno). Proveriti sve ose libele i obeležiti za rupu kroz nosač cevi (na zidu). Uraditi isto sa drugim staklom. Postavljati jedan po jedan fiks (bez štelovanja). Obeležiti gde se seku cevi fi25mm i iseći. Navući na cevi graničnike sa dodatkom. Ugraditi spojnicu dve cevi na njihovom sastavu i fiksirati. Proveriti sve ose oba fiksna stakla da li su u libeli i poravnati. Okačiti krila, odrediti položaje graničnika i fiksirati ih. Navući gume na krila i naštelovati ih. Odrediti položaj podne vođice i ugraditi iste bušenjem barem jedne rupe – vođice ugraditi pod kosinom kako bi staklo bilo stisnuto u istom. Ugraditi cev fi 12 u distancere iznad točkića. Prekontrolisati ceo sistem kako radi i dihtuje. Prelakirati sva stakla (prvo se dobro operu pa onda izlakiraju). Lakiranje se vrši nanošenjem laka direktno na površinu stakla i utrljavanjem kvalitetnom krpom u koncentričnim krugovima. Zaliti neutralnim silikonom vertikale(staklo-zid), U profile spolja, unutra i po ivicama. Ugraditi lepljenjem inox profila 10x10mm od profila do profila i zaliti obostrano. Po montaži ne otvarati kabinu 24h.

Harmonika kabina sa gornjom šinom

Postupak za uzimanje mera i ugradnju je isti kao za klizne sisteme, posebnu pažnju obratiti na ugradnju diht guma u donjoj zoni kao i o položaju inox profila 10x10mm na podu. Određivanje položaja rupa gornje šine uraditi po ugradnji vrata.

[accordion collapse=“yes“ ] [panel color=“orange“ class=““ title=“Detaljnije informacije o proizvodu“]Za detaljnije informacije o proizvodu posetite sajt INTIMA Tuš kabine – INTIMA Showers[/panel] [/accordion]

Obavezno pogledajte: