Staklo za tuš kabine

Zbog završne obrade i čvrstoće staklo je materijal idealan za zatvaranje tuš kabina. Staklo mora biti sigurnosno – kaljeno, a nikako ne sme biti laminirano. Laminirano staklo je daleko slabije od kaljenog i naponi na rupama dovešće do pucanja. Zato se za izradu tuš kabina koristi isključivo kaljeno staklo. U zavisnosti od vrste okova mogu se koristiti stakla debljine 6, 8, 10 mm, dok neki okovi zahtevaju pripremu ureza na staklu, a neki samo bušenje rupa.

Završna obrada staklenih ivica je mašinski obrađena u visokom sjaju. Stakla mogu biti bojena u masi (transparentna), peskirana po celoj površini, peskirana po motivu po izboru, emajlirana u boje po RAL karti (neprovidno), sa direktnom kolor štampom na staklu. Kod peskiranja stakla, peskira se spoljna strana stakla i nanosi premaz za peskirano staklo, kod emajliranja emajlira se unutrašnja strana, dok se direktna štampa radi sa spoljne strane stakla.

Staklo je idealan materijal za zatvaranje tuš kabina

Staklo je idealan materijal za zatvaranje tuš kabina

Okovi i gume su visokokvalitetni i dugotrajni. Završna obrada okova je u visokom sjaju.

Izbor stakla za tuš kabinu

Izbor stakla predstavlja kompromis između trendova i održavanja čistoće. Tuš kabina bez rama sa debelim providnim staklom i tuš kanalom umesto sifona, sa podom od keramičkih pločica sa nagibom umesto tuš kadice predstavlja hedonistički izbor koji na slikama ne može a da ne primami Vaše interesovanje. Još ako budemo malo maštoviti, pa unutrašnjost kabine oblepimo kerammičkim mozaikom, a preko keramičkih pločica postavimo rešetku od brodskog poda koji se ne kliza ugođaj je blizu da bude potpun. Posle ugodnog tuširanja, ovu kabinu treba oprati. Tu na scenu stupa sveprisutni kamenac, pogotovo prisutan u našoj vodi. Da bi higijena bila na zadovoljavajućem nivou, upotreba sredstva protiv kamenca je obavezna posle svakog korištenja.

Na providnom staklu se zadržani kamenac više primećuje nego na mat staklu. Eskluzivniji proizvođači prozirno staklo na svojim tuš kabinama sa unutrašnje strane dodatno ispoliraju, tako da ono pruža manji otpor slivanju vode i tako umanjuje pojavu belih mrlja, ali ih ne eliminiše u potpunosti.

Mat staklo čini mrlje od kamenca manje vidljivijim, ali ne eliminiše njihovo štetno dejstvo sa aspekta zadržavanja prljavštine i bakterija. Takođe, kod nekih ljudi postoji osećaj da su zaštićeniji u mat staklu ako neko upadne u kupatilo dok se oni tuširaju. Samo mat staklo je dosta širok pojam. Ono može biti u nekoliko završnih obrada kao što su činčila, smrznuti led, kaljeno ukrasno staklo, polistirensko staklo, itd svako sa svojim osobinama o kojima pišemo u drugim tekstovima na ovom portalu.

Obavezno pogledajte: