Struktura, dizajn i instalacija tuš kabina

Dizajn prostora za tuširanje zavisi od lokacije i namene. Postoje samostojeći tuševi, ali i tuševi koji su integrisani u kadi. Kao zaštita od prskanja vode koriste se vodonepropusne zavese (zavesa za tuš), klizna vrata, pivot vrata ili fiksni tuš paneli. Zbog poboljšanja metoda hidroizolacije i montažnih komponenti, sve više su popularne mokre sobe.

Na tržištu postoje razne vrste tuš kabina. Postoje tuš jedinice koje u kompletu sadrže tuš kadu, zaštitne panele i tuš glavu, a postoji mogućnost da se svaka od komponenti tuš kabine nabavi i ugradi posebno.

Iako se instalacija svakog tuš sistema razlikuje, u principu je ugradnja zahteva ugradnju nekoliko cevi za dovod tople i hladne vode, kao i cevi za odvod.

Važno je da mesto na kom se instalira tuš kabina bude vodootporno i zaštićeno višestrukim slojevima hidroizolacije. Keramičke pločice su generalno najbolji izbor za oblaganje kupatila i tuš kabina. Cement i masa za fugovanje su porozni, pa imajte u vidu da su veće keramičke pločice bolje rešenje za hidroizolaciju od malih pločica i mozaika. U praksi se pokazalo da je najbolje zidove prvo oblagati hidroizolacionim materijalom, a zatim prekriti keramičkim pločicama. U poslednje vreme popularno je oblaganje zidova staklenim pločama.

Obavezno pogledajte: