Tuš kabine i tuš kade

Tuš kabine mogu biti izrađene od od kaljenog stakla i od akrilnog stakla (polistirena). Zbog sigurnosnih performansi preporučujemo tuš kabine sa kaljenim staklom. Najbolji kvalitet završne obrade imaju kaljena stakla debljine 8mm. Standardne dimenzije tuš kabina uglavnom su 80×80 cm ili 90×90 cm. Mogu biti polukružnog  ili četvrtastog oblika. U poslednje vreme popularne su polukružne „duboke“ kadice 90×90 cm sa delom za sedenje.

Tuš kade

Tuš kade mogu biti akrilne, keramičke (porcelanske) i limene (emajlirane). Najviše su zastupljene akrilne tuš kade, zatim keramičke i na kraju limene (emajlirane) tuš kade. Emajlirane kade su u opremanju kupatila postale prevaziđene zbog slabe otpornost emajla, korozija na mestu gde je emajl oštećen, stvaranja rupa i bržeg hlađenja vode koja je u kadi. Keramičke tuš kade su izuzetno otporne na svaku vrstu oštećenja (mehaničkih i hemijskih), ali su dosta teže za ugradnju, jer su keramičke kade dimenzija 90x90cm teške i do 50kg. Takođe, odvodni otvor sifona mora biti u ravni sa kanalizacionim otvorom u podu, što zadaje dodatne probleme pri instalaciji. Akrilne kade su najzastupljenije, jer imaju Najbolji odnos cene i kvaliteta imaju akrilne tuš kade, pa su iz tog razloga i najzastupljenije na tržištu. Lako se održavaju i prijatne su na dodir. Ogrebotine se lako mogu ukloniti poliranjem.

Zbog modernih trendova u savremenom dizajnu enterijera, a zahvaljujući stalnom unapređenju metoda hidroizolacije i montažnih komponenti, kao osnova tuš kabina po meri kupatila najčešće se koristi tvrda podloga (kamen, keramičke pločice…).

[accordion collapse=“yes“ ] [panel color=“orange“ class=““ title=“Detaljnije informacije o proizvodu“]Za detaljnije informacije o proizvodu posetite sajt INTIMA Tuš kabine – INTIMA Showers[/panel] [/accordion]

Obavezno pogledajte: