Peskirano staklo za tuš kabine

Peskirana stakla imaju široku primenu u enterijeru i eksterijeru. Peskirana stakla su neprozirna i koriste se kada u svojoj tuš kabini želite više intime. Međutim, gubitak svetlosti u odnosu na providna stakla je samo 7%. Peskiranje stakla obavlja se erodiranjem pod pritiskom površinskog sloja stakla aluminijum-oksidom. Nakon toga, peskirane površine se premazuju zaštitnim premazom, kao i Antiplaque zaštitnim premazom. Peskiranje stakala može biti kompletno, kao i po željenom motivu.

[toggle_box]
[toggle_item title=“Detaljnije informacije o proizvodu“ active=“false“]Za detaljnije informacije o proizvodu posetite sajt INTIMA Tuš kabine – INTIMA Showers – Peskirano staklo[/toggle_item]
[/toggle_box]

Antiplaque zaštitni premaz

Antiplaque zaštitni premaz koristi se zbog dobrih rezultata u redovnom održavanju tuš kabina. Antiplaque zaštitnim premazom služi da se voda ne zadržava na staklu nego se grupiše u sitne kapljice koje lakše skliznu sa stakla. Antiplaque premaz nije 100% zaštita od zadržavanja vode i taloženja kamenca već svojim osobinama olakšava održavanje stakla. Posle svakog tuširanja stakla sa Antiplaque zaštitnim premazom istuširati hladnom vodom i u roku od 5 do 20 minuta obrisati pamučnom krpom. Ukoliko imate stakla sa Antiplaque zaštitnim premazom ne koristite hemijska i abrazivna sredstva za pranje stakla.

[toggle_box]
[toggle_item title=“Detaljnije informacije o proizvodu“ active=“false“]Za detaljnije informacije o proizvodu posetite sajt INTIMA Tuš kabine – INTIMA Showers – Antiplaque zaštitni premaz[/toggle_item]
[/toggle_box]

Direktna štampa na staklu

Pored peskiranja stakla, sito štampe i aplikacije štampanih PVC nalepnica ili PVC nalepnica u boji, direktna štampa na staklu koristi se da ukrasi stakla koje se ugrađuju u tuš kabine. Za one koji tokom tuširanja žele nesvakidašnji artistički doživljaj, posebnom tehnologijom digitalne štampe omogućeno je štampanje motiva po Vašem izboru – direktno na staklu!

[toggle_box]
[toggle_item title=“Detaljnije informacije o proizvodu“ active=“false“]Za detaljnije informacije o proizvodu posetite sajt INTIMA Tuš kabine – INTIMA Showers – Štampa na staklu[/toggle_item]
[/toggle_box]

Emajlirano staklo za tuš kabine

Emajlirano staklo je sigurnosno (kaljeno) stakla debljine od 4 do 24 mm na koja se nanosi neprovidna boja po RAL karti. Boja se zapeče na temperaturi od 650°C. Emajlirana stakla koriste se za oblaganje zidova, staklena vrata, staklene fasade (parapetni delovi), tuš kabine, itd.

Bez obojenosti bi arhitektonska dostignuća staklenih vizija izgubila deo svoje privlačnosti i šarma. Mogućnost bojenja stakla uz istovremeno osiguravanje sigurnosnih funkcija arhitektima omogućava nove dimenzije kreativnosti. Sigurnosna kaljena stakla s emajliranim nanosom posebnih boja daju neograničene mogućnosti kombinovanja boja, motiva, oblika i uzoraka.

Emajlirana stakla su sigurnosno kaljena stakla, na koja se pre postupka kaljenja nanosi posebna boja, sastavljena od staklene prašine i obojenih pigmenata. Tokom procesa kaljenja boja se kao emajl trajno prihvati na staklenu površinu, a nanos boje je otporan na mehanička oštećenja i na starenje, što olakšava čišćenje i održavanje.

Kaljeno staklo odlikuje povećana tvrdoća na pritisak, udarce i promene temperature, pa su zbog svojih sigurnosnih karakteristika emajlirana stakla idealna za izradu tuš kabina.

[toggle_box]
[toggle_item title=“Detaljnije informacije o proizvodu“ active=“false“]Za detaljnije informacije o proizvodu posetite sajt INTIMA Tuš kabine – INTIMA Showers – Emajlirano staklo[/toggle_item]
[/toggle_box]

Ornament staklo za tuš kabine

Ornament staklo je dekorativno staklo koje se dobija tako što se u toku proizvodnje float stakla mustra ili šara uzorka utiskuje na jednu ili obe strane tokom prolaska float stakla kroz valjke. Boja ornament stakla može biti bezbojna, bronza ili žuta. Postoje različite vrste ornamenata. Debljine su od 3 do 19mm, najčešće 4mm. Providnost zavisi od gustine i strukture ornamenta.

[toggle_box]
[toggle_item title=“Detaljnije informacije o proizvodu“ active=“false“]Za detaljnije informacije o proizvodu posetite sajt INTIMA Tuš kabine – INTIMA Showers – Ornament staklo[/toggle_item]
[/toggle_box]