Privatni tuševi i tuš kabine

Privatni, odnosno kućni tuševi su najčešće tuš kabine ili tuš kade. Tuš kabina je prostor za tuširanje koji koristi staklena vrata da sadrži vodeni mlaz. Tuš kada štedi prostor i omogućava da se prostor kupatila koristiti i za kupanje i za tuširanje, a za zadržavanje vodenog mlaza najčešće se koriste klizna tuš zavesa ili stakleni fiksni tuš panel. Kućni tuševi mogu imati jednu ili više tuš glava koje mogu da se podešavaju.

Tuš kabine i tuš kade

Tuš kabine mogu biti izrađene od od kaljenog stakla i od akrilnog stakla (polistirena). Zbog sigurnosnih performansi preporučujemo tuš kabine sa kaljenim staklom. Najbolji kvalitet završne obrade imaju kaljena stakla debljine 8mm. Standardne dimenzije tuš kabina uglavnom su 80×80 cm ili 90×90 cm. Mogu biti polukružnog  ili četvrtastog oblika. U poslednje vreme popularne su polukružne „duboke“ kadice 90×90 cm sa delom za sedenje.

Tuš kade

Tuš kade mogu biti akrilne, keramičke (porcelanske) i limene (emajlirane). Najviše su zastupljene akrilne tuš kade, zatim keramičke i na kraju limene (emajlirane) tuš kade. Emajlirane kade su u opremanju kupatila postale prevaziđene zbog slabe otpornost emajla, korozija na mestu gde je emajl oštećen, stvaranja rupa i bržeg hlađenja vode koja je u kadi. Keramičke tuš kade su izuzetno otporne na svaku vrstu oštećenja (mehaničkih i hemijskih), ali su dosta teže za ugradnju, jer su keramičke kade dimenzija 90x90cm teške i do 50kg. Takođe, odvodni otvor sifona mora biti u ravni sa kanalizacionim otvorom u podu, što zadaje dodatne probleme pri instalaciji. Akrilne kade su najzastupljenije, jer imaju Najbolji odnos cene i kvaliteta imaju akrilne tuš kade, pa su iz tog razloga i najzastupljenije na tržištu. Lako se održavaju i prijatne su na dodir. Ogrebotine se lako mogu ukloniti poliranjem.

Zbog modernih trendova u savremenom dizajnu enterijera, a zahvaljujući stalnom unapređenju metoda hidroizolacije i montažnih komponenti, kao osnova tuš kabina po meri kupatila najčešće se koristi tvrda podloga (kamen, keramičke pločice…).

[accordion collapse=“yes“ ] [panel color=“orange“ class=““ title=“Detaljnije informacije o proizvodu“]Za detaljnije informacije o proizvodu posetite sajt INTIMA Tuš kabine – INTIMA Showers[/panel] [/accordion]